Erärannan kämppä

Oulujoen eräseuran maja sijaitsee Kiiminkijoen rannalla Huoseuskosken yläpuolella. Päärakennus pystytettiin kesällä 1968. Päävastuun vanhan hirsikehikon pystyttämisestä kantoi  Taikina-ahon Reino. Kämpän tupaantulijaiset järjestettiin 11.8.1968, ja maja ristittiin Erärannan kämpäksi. 

Kesällä 2008 kämppä remontoitiin perusteellisesti. Pirtti on avara kokoontumistila, ja sen keittiönurkkaus on nykyaikaisesti varustettu.  Lisäksi rakennuksessa on kaksi kammaria. Nukkumapaikkoja on kymmenkunta.

Sauna Erärantaan rakennettiin kesällä 1983. Saunakammarissa on tilaa kahdelle hengelle yöpyä mukavasti.  

Jahtikauden aikana kämppä on vapaasti seuran jäsenten käytössä, mutta avaimen saa Taikina-ahon Markulta tai Taikina-ahon Veliltä. Muina aikoina 1.2.-10.8. kämpän ja saunan voi vuokrata omaan käyttöönsä kämppäisännän Taikina-ahon Markun kautta. Hänellä on varauskirja. Vuokra on 40 €/vuorokausi tai 200 €/viikko. Vuokra pitää maksaa Oulujoen eräseuran Oulun osuuspankin tilille FI81 5741 3620 6966 89. Avaimen saa maksukuittia vastaan. 

Kämppäisäntä järjestää kesäisin perinteiset puutalkoot Erärannan kämpällä ennen jahtikauden alkua. Erityisesti uusien jäsenten ja kausikortista kiinnostuneiden toivotaan osallistuvan talkoisiin ja tutustuvan muihin jäseniin sekä kämpän maastoon. Tapahtumasta ilmoitetaan tarkemmin alkukesästä.


Seuran kämppä alkuperäisessä tyylissään

Seuran ensimmäinen suurpeto saalis on täytettynä Erärannan kämpällä.