Metsästys

Metsopariskunta
Kuva: Martti Ja Heino Hanhela

Metsästys on syksyinen mukaansatempaava ulkoilutapahtuma. Metsäkanalintujen ja jänisten pyynti sopii itsenäisestä samoilusta pitäville, kun taas hirvi- tai kettujahtiin tarvitaan muutaman hengen ryhmiä onnistuneen metsästystapahtuman aikaansaamiseksi. Oulujoen eräseuran vuokraamat metsästysmaat  Oulujoen ja Kiiminkijoen varsilta tarjoavat erinomaiset puitteet monipuoliseen metsästykseen. 

Onnistunut metsästyskausi syksyisin vaatii huolellisen ja monipuolisen valmistautumisen. Pyyntiluvat pitää olla anottuna ja hirviporukat muodostettuina. Metsästysmaiden vuokrasopimukset täytyy saada allekirjoitettuina ja alueet karttoihin merkittynä. Nämä asiat hoidetaan seuran puolesta yhteisesti ja tiedotetaan jäsenille vuosi- ja kesäkokouksissa, jäsenkirjeillä sekä näillä internetin jäsensivuilla.

Jokainen jäsen hoitaa sitten omalta osaltaan aseensa ja ampumataitonsa sellaiseen kuntoon, että voi osallistua myös seuruepyyntiin luottavaisin mielin. Eräseura tarjoaa kesäisin joka perjantai mahdollisuuden harjoitella ampumista riistanhoitoyhdistyksen radalla ja seuran ilmakivääri on jäsenten käytössä Palolaitoksen alakerrassa.